La Ràdio Lliure de Sant Iscle de Vallalta 92.8FM

Categoria: Sant Iscle (Pàgina 1 de 3)

Noves fonts d’aigua a Sant Iscle

S’han instal·lat tres fonts d’aigua potable en tres parcs infantils de la població.

Era una mancança reclamada pels veïns des de feia temps, ja que només els espais més cèntrics compten amb fonts d’aigua potable.

Precisament, una de les queixes en el parc de Ca l’Aranyó recentment reformat era que els pares havien de portar aigua de les seves llars perquè els infants juguessin amb la sorra.

Font del parc de Ca l’Aranyó

Les fonts pròpiament dites han estat subministrades per l’Ajuntament mentre que les feines d’instal·lació de les escomeses i fonts han sigut a càrrec d’Agbar, amb un cost de poc més de 8500€. No ha sigut cap regal, més aviat una compensació.

Continua llegint

Xarxa de Senders de Catalunya: Pla dels Forcs

El sender SL-C 105 Pla de Forcs, que transcorre dintre del nostre municipi, ha estat un dels vuit que han entrat a formar part de la Xarxa de Senders de Catalunya.

De fet, ha rebut la homologació per part de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) aquest darrer any.

SL-C 105 El Pla de Forcs

El SL®-C 105, El Pla de Forcs, gestionat pel Parc del Montnegre i el Corredor, també és un dels darrers senders a entrar dins la xarxa de senders catalans. La frondositat dels boscos d’alzines, l’extensió de la sureda i les pissarres dels cims li confereixen el peculiar i harmònic verd frondós a la serralada del Montnegre. A més, en aquest territori no és estrany que hi trobem des de monuments megalítics fins a poblaments ibers. La muntanya ha estat intensament aprofitada fins a mitjan segle XX. Els segles de convivència en un entorn muntanyenc van donar noms de lloc relacionats amb les feines del bosc o del mas. Per a aquest recorregut de 8km trobem la fita d’inici a l’encreuament de la segona entrada de la casa de colònies de Can Bosc. Per arribar a aquest punt des de el centre del poble, podem seguir el GR-5. El sender permet als excursionistes gaudir de la magnífica bellesa natural del Montnegre i descobrir el patrimoni arquitectònic i cultural de la zona.

FEEC 10/06/2021

El sender, té una durada aproximada de 2h 40 minuts i una longitud de 8 quilòmetres. Podeu veure l’itinerari en la web d’Itineraris Senyalitzats de la Diputació de Barcelona o directament a wikiloc.

Continua llegint

Vallalta Experiències

Tres pobles amb una mateixa proposta sostenible. Darrere d’aquest lema es reunien els socis de l’acabada de crear Vallalta Experiències.

Vallalta Experiències és una associació sense ànim de lucre que cerca potenciar la nostra zona, la Vallalta, amb un turisme alternatiu i de qualitat lluny del turisme de masses al que la costa del Maresme ens té acostumats.

Proposem potenciar l’única zona que connecta mar i muntanya que queda en el Maresme, i uneix els tres pobles, Sant Iscle, Sant Cebrià i Sant Pol.

La Vallalta té recursos naturals reconeguts, gastronomia, productes locals, propostes culinàries típiques, artesans, artistes, etc. De manera que podem oferir un ventall de propostes culturals, literatura, música, teatre, i tallers artesanals amb una diversitat cultural local i internacional… i tot això en un entorn natural únic en el Maresme.

Vallalta experiències

L’associació cerca productors locals, artesans, artistes, músics, guies de senderisme, proveïdors d’allotjaments, restauradors o senzillament persones creatives de la Vallalta que vulguin unir-s’hi i participar en aquesta proposta de sostenibilitat per La Vallalta.

Continua llegint

Ple municipal dia 15 de març de 2021

Gràcies a la col·laboració d’ERC, els plens municipals seran enregistrats perquè tota la ciutadania pugui saber què s’està coent a l’ajuntament i les decisions que s’hi prenen.

El darrer ple realitzat el passat dilluns dia 15 serà emès avui dimecres a les 20h per ISCLE359 als 92.8MHz i pròximament també per l’emissora municipal Vallalta als 107.5MHz. Un cop hagi sortit per antena, estarà disponible a internet per escoltar sota demanda aquí mateix:

Creiem que difondre els plens municipals és l’única forma que té la ciutadania de saber totes les decisions que prenen els seus representants polítics i com fan gairebé la totalitat d’ajuntaments del nostre país, ja és habitual que els plens es transmetin en directe o diferit per les diferents emissores municipals.

Podeu veure l’ordre del dia del ple aquí:

https://www.santiscle.cat/actualitat/agenda/ple-de-la-corporacio-sessio-ordinaria-116.html

Sangha Animal: Un projecte per créixer amb la natura

A finals de 2020 es va constituir a Sant Iscle el Sangha Animal. Neix d’una secció de Sangha Activa (el projecte d’inspiració budista) per vetllar per la conservació i benestar dels animals, flora i fauna dintre de la finca de Dones d’Aigua.

Els animals viuen en semillibertat i segons asseguren, amb la seva cura volen donar valor a la simbiosi entre espècies per a tenir un aprenentatge fonamentat en el respecte a tota mena de vida.

De fet podríem definir Sangha Animal com un espai de natura on aprendre dels animals i el seu entorn. Aquests animals, en cas de no ser acollits aquí, haurien tingut un destí incert (abandonament, escorxador, etc).

Continua llegint

Un dia per descobrir la cultura

El Consorci de la Promoció Turística ha elaborat una sèrie de mapes culturals del Maresme. Aquests mapes permeten conèixer els elements patrimonials i culturals d’una forma ben senzilla: Amb rutes de Google Maps.

Són una trentena de mapes, des d’Alella fins a Tordera passant per Sant Iscle de Vallalta.

Mapes culturals del Maresme (Sant Iscle de Vallalta) | Consorci Promoció Turística Maresme
Continua llegint
« Entrades més antigues