La Ràdio Lliure de Sant Iscle de Vallalta 92.8FM

Categoria: Notícies (Pàgina 1 de 5)

La llengua catalana a Sant Iscle

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat ha elaborat un informe amb els principals indicadors demogràfics, sociolingüístics i de política lingüística disponibles de cadascun dels 947 municipis de Catalunya.

És el projecte de dades obertes #català947 que permet saber quin és l’estat de la llengua catalana a nivell local.

Ens fem ressò de l’informe relatiu a Sant Iscle de Vallalta, tot i que les dades més rellevants de l’ús de la nostra llengua són només a nivell comarcal.

Continua llegint

Vallalta Experiències

Tres pobles amb una mateixa proposta sostenible. Darrere d’aquest lema es reunien els socis de l’acabada de crear Vallalta Experiències.

Vallalta Experiències és una associació sense ànim de lucre que cerca potenciar la nostra zona, la Vallalta, amb un turisme alternatiu i de qualitat lluny del turisme de masses al que la costa del Maresme ens té acostumats.

Proposem potenciar l’única zona que connecta mar i muntanya que queda en el Maresme, i uneix els tres pobles, Sant Iscle, Sant Cebrià i Sant Pol.

La Vallalta té recursos naturals reconeguts, gastronomia, productes locals, propostes culinàries típiques, artesans, artistes, etc. De manera que podem oferir un ventall de propostes culturals, literatura, música, teatre, i tallers artesanals amb una diversitat cultural local i internacional… i tot això en un entorn natural únic en el Maresme.

Vallalta experiències

L’associació cerca productors locals, artesans, artistes, músics, guies de senderisme, proveïdors d’allotjaments, restauradors o senzillament persones creatives de la Vallalta que vulguin unir-s’hi i participar en aquesta proposta de sostenibilitat per La Vallalta.

Continua llegint

Sant Iscle renúncia al programa Treball, Talent i Tecnologia.

Sant Iscle de Vallalta ha renunciat a l’ajuda de prop de 6500€ de la Diputació de Barcelona destinats al programa Treball, Talent i Tecnologia.

L’ús intensiu de la tecnologia ha estat una necessitat davant la coronacrisi, tant per part de les persones, com dels negocis i les institucions. Per aquest motiu, la Diputació de Barcelona promou una nova política pública dotada amb 10 milions d’euros on la tecnologia és el motor transformador i l’eina multiplicadora d’oportunitats de progrés econòmic i social en els municipis de la província.

la vanguardia


Per altra banda, el programa perseguia disminuir la bretxa tecnològica de les persones, tot millorant-ne l’ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. El programa incloïa formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades. Parlem en passat, donat que ja no gaudirem d’aquest programa a la nostra vila.

Continua llegint

El cas dels gossos de caça

El cas dels gossos de caça malvivint en unes instal·lacions suposadament a la nostra vila, que uns activistes van destapar fa uns dies, han tingut resposta per part de l’ajuntament:

Comunicat de l’Ajuntament de Sant Iscle davant del vídeo

Aquest comunicat no ha fet més que avivar la polèmica que hi ha a la vila: Adeptes a la caça enfront dels animalistes o senzillament persones amb més sensibilitat. Molts dels comentaris que fan isclenques o isclencs en aquest comunicat fan referència a la mala o nul·la gestió per part de l’ajuntament en aquest assumpte, la suposada màfia que hi ha a la població pels suposats lligams que hi ha entre l’ajuntament amb caçadors actius o d’altres directament ho titllen d’un mer rentat de cara.

Per altra banda, la ciutadana Mercè Cano ha obert una recollida de signatures a Change.org, que ja compta amb gairebé 1700 adhesions, on es demana a les administracions i Seprona que actuïn.

Related Posts

Fibra òptica: Primeres fases

Ja està en marxa la instal·lació de fibra òptica a la nostra vila per part de l’operador kilòmetre zero Méswifi.

La primera fase és la d’adequar els pals tot instal·lant-ne unes subjeccions que serviran per subjectar la fibra òptica que s’anirà estirant en les properes fases.

Image
Operari de Méswifi adequant els pals per acollir Fibra Òptica
Continua llegint

Descobreixen gàbies amb gossos de caça malvivint

La redacció d’Iscle359FM estàvem acabant d’escriure l’anterior article parlant de la infografia de PACMA sobre els gossos abandonats i ens topem amb aquest lamentable videoreportatge realitzat per un grup activista.

Al vídeo s’hi veuen unes gàbies de gos en condicions insalubres situades suposadament en un indret de Sant Iscle de Vallalta i els propis cans malvivint entre les seves pròpies defecacions, sang i escombraries.

No disposem del vídeo original i no podem verificar-ne al 100% la seva credibilitat. Per veure’l, cal que cliqueu sobre la imatge que us portarà a Facebook.

Ens agrada molt parlar de Sant Iscle de Vallalta i lluir-ne les seves històries, imatges i entorn rural. Però la realitat és la que és i aquí estem per fer-nos-en ressò.

Informe gossos de caça rescatats

PACMA ha presentat un informe on es posa de manifest el maltractament i abandonament al qual sotmeten els caçadors als seus gossos un cop ja no “serveixen” per caçar.

Malauradament a la nostra vila són habituals els comentaris en les xarxes socials alertant de la presència de gossos de caçadors abandonats a la seva sort en carreteres o camins del nostre terme municipal, representant un perill tant pel mateix animal com per la possibilitat de provocar un accident i demostrant la falta de responsabilitat dels seus propietaris. A més, els veïns són espectadors d’aquests fets davant la passivitat de les administracions i començant per la local, on segons les ordenances, un particular no pot portar deslligat un animal ni molt menys deixar-lo abandonat a la seva sort.

Continua llegint

Augmenta l’atur a Sant Iscle

La nostra vila encapçala, juntament amb Òrrius, un augment del 50% de l’Atur respecte del mes anterior.

Per tant ara mateix hi ha 107 persones registrades a l’Atur a Sant Iscle, nou més que al gener.

No obstant això, el Maresme en conjunt ha estat una de les tres comarques de Barcelona que ha registrat un major descens de l’atur aquest passat febrer. Descens molt tímid, tant sols un 0,06%.

Més informació a la web del Consell comarcal: https://www.ccmaresme.cat/timid-descens-de-latur/

« Entrades més antigues